Toskánska polievka s klobáskou, zemiakmi, smotanou a špenátom poteší všetky chuťové bunky.
Ingrediencie
- 500 g jemnej talianskej klobásy
- 1 a ¼ lyžičky červenej papriky
- 4 plátky slaniny, nakrájané na 0,5 cm kúsky
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na kocky
- 1 lyžica drveného cesnaku
- 5 šálok kuracieho vývaru
- 6 stredne veľkých zemiakov nakrájaných na tenké plátky
- 1 šálka smotany
- ¼ zväzku čerstvého špenátu, tvrdé stonky odstránené
Postup
- Taliansku klobásu a červenú papriku opekajte v hlbokej panvici na stredne silnom ohni, kým sa nerozpadne, nezhnedne a nezružovie, 10 až 15 minút. Nechajte odkvapkať a odložte bokom.
- Slaninu opekajte v tej istej panvici na strednom ohni, kým nie je chrumkavá, približne 10 minút. Scedíme a na dne panvice necháme niekoľko lyžíc výpeku. Vmiešajte cibuľu a cesnak a varte, kým cibuľa nezmäkne a nespriehľadnie, asi 5 minút.
- Vmiešajte kurací vývar a na silnom ohni priveďte do varu. Pridajte zemiaky a varte, kým nezmäknú, približne 20 minút. Znížte teplotu na strednú a vmiešajte smotanu, uvarenú klobásu a špenát.
- Varte a miešajte, kým špenát nezvädne a klobása sa neprehreje, podávajte.