Dezerty

Zmrzlinové sendviče – recept

Zmrzlinové sendviče poznáme už z 50-tych rokov. Táto ľadová detská pochúťka sa opäť vracia – teraz v kombinácii s domácimi keksami a zmrzlinou. Rafinovaná kombinácia zo sušienok a zmrzliny je skutočným pohladením pre dušu – sušienky s makadamovými orechmi spojené s čučoriedkovou, malinovou, čokoládovou a matcha zmrzlinou sú skrátka neodolateľné. Buon Appetito!

PRÍSADY:

Sušienky:

  • 200 g múky
  • 200 g cukru
  • 150 g masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g bielej čokolády
  • 125 g makadamových orechov
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 1 vajce

Zmrzlina:

  • 800 ml mlieka
  • 800 ml smotany
  • 600 g cukru
  • hrsť čučoriedok
  • hrsť malín
  • 2 čajové lyžičky prášku matcha
  • hrsť bielej čokolády

Príprava cesta na sušienky:

Cukor spolu s vanilkovým cukrom a roztopeným maslom vymiešame. Pridáme vajce i mlieko a opäť dobre premiešame. Teraz už len pridáme múku, posekané makadamové orechy a bielu čokoládu. Vymiešame rovnorodú hmotu a dáme odpočívať do chladničky na cca. jednu hodinu.

Pečenie sušienok:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov (režim horného i dolného ohrevu). Na papier na pečenie robíme z cesta malé gule, ktoré naplocho stlačíme dlaňou. Pekáč umiestnime na stredné poschodie a pečieme cca. 7 minút. Potom sušienky vyberieme a necháme vychladnúť.

Príprava zmrzliny:

Základ pre všetky štyri druhy zmrzliny predstavuje mlieko, smotana a cukor, ktoré spolu zmiešame a privedieme do varu. Uvarený základ rozdelíme na 4 rovnaké časti.

Bielu čokoládu pokrájame a roztopíme ju vo vodnom kúpeli. Jednu časť zmrzlinového základu zmiešame s bielou čokoládou, druhú s práškom matcha, tretiu s čučoriedkami a štvrtú s malinami (ovocie predtým zmixujeme). Základy dáme do zmrzlinovača na cca. 20 – 30  minút a uložíme do mrazničky.

Servírovanie: Zmrzlinu naložíme na jednu sušienku, zakryjeme druhou a užívame si túto nostalgickú pochúťku.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang