Zemiaky pečené v teplovzdušnej fritéze sú zvonku chrumkavé, ale zvnútra jemné a dokonale prepečené, čo z nich robí výborný spôsob prípravy pečených zemiakov.
Suroviny
- 4 stredne veľké zemiaky
- ½ lyžičky morskej soli alebo podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
- Zemiaky v šupke vydrhnite pod tečúcou vodou a potom ich dôkladne osušte uterákom.
- Zemiaky popichajte vidličkou, potrite olejom, posypte soľou a vložte ich do koša fritézy.
- Zemiaky pečte vo fritéze s košom pri teplote 200 °C cca 30 minút.
- Zemiaky otočte a pečte ďalších 5 až 15 minút v závislosti od veľkosti, alebo kým vidlička ľahko prejde do stredu. Malé zemiaky sa budú piecť kratšie a väčšie zemiaky dlhšie.
- Na prenesenie zemiakov na tanier použite kliešte.