Suroviny:
- 100 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 paradajky
- 1 lyžica šľahačky
- ¼ lyžičky ligurčeka
- ¼ lyžičky majoránky
- ¼ lyžičky oregána
- ¼ lyžičky provensálske korenie
- 250 g ľubovoľných paprík
- 1 lahôdková cibuľka
- 250 g mrkvy
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
Mäso opečieme bez tuku na teflónovej panvici /ak nemáme, tak iba na troške tuku a dávame pozor, aby sa nám mäso nepripálilo/.
Potom pridáme na koliečka pokrájanú zeleninu, zľahka osmažíme na panvici 2-3 minúty a zalejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a povaríme asi 15 minút.
Na záver stačí dochutiť oreganom, provensálskym korením, majoránkou a ligurčekom. Je to recept prekvapivo rýchly a pohodový.
Dobrú chuť.