Táto karí panvica vďaka rozmanitej zelenine, kokosu a zázvoru zavedie vaše chuťové poháriky do exotických diaľav.
Prísady
- 1 veľká lyžica zelenej karí pasty
- 200 ml kokosového mlieka
- 3 vetvičky zeleného korenia
- malý kus zázvora
- 5 perlových cibuliek
- 1 thajský baklažán dlhý fialový
- 3 thajské baklažány malé fialové
- 3 thajské baklažány žlté
- 10 thajských bobúľ z kríka poka (turkeyberry)
- 3 thajské baklažány biele
- 2 žlté a 2 zelené cukety
- 5 fazúľ
- 5 strukov hrachu (záhradných)
- 5 špargľových fazúľ
- 5 ibištekov (okra)
- hrsť hrachu
- 1 pakchoi
- 1 limetka
- 1 karotka
- 5 baby kukurice
- 3 strúčiky cibule
- 5 stoniek zelenej minišpargle
- 1 stonka citrónovej trávy
- bylinky ako napr.: thajská bazalka, koriander, pažítka, pór, kvety thajskej pažítky
- jazmínová alebo basmati ryža
Postup
Najskôr umyjeme všetky prísady. Baklažány, pakchoi, špargle, cukety a karotky nakrájame a posekáme cibuľu, zázvor, citrónovú trávu a cesnak. Špargľovú fazuľu, baby kukuricu, cukrový hrach, hrach, ibištek, fazule a poka-bobule nenakrájame.
Cesnak a cibuľu opečieme na troche arašidového oleja na wok-panvici. Keď sa sfarbia dozlatista a uvoľnia intenzívnu arómu, pridáme a zľahka opečieme všetku zeleninu.
Vzápätí pridáme zelenú karí pastu a krátko opečieme. Potom prilejeme do panvice kokosové mlieko. Chrumkavá zelenina nasiakne ostrosť karí i jemne sladkú arómu kokosového mlieka a prinesie tak dokonalú chuťovú rovnováhu medzi sladkastým a pálivým. Karí panvicu ochutíme soľou, korením, ľubovoľnými bylinkami a servírujeme ju k ryži a s kúskom limetky.