Príprava: asi 25 minút
Prísady:
- 1 mäsitá paradajka
- 2 morčacie rezne
- 180 g korenie
- morská soľ
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžica olivového oleja
- 125 g mozzarelly
- lístky bazalky
1. Paradajku na brušku krížom rozrežeme, sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Zelené lôžko vykrojíme a paradajku nakrájame n a dieliky.
2. Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Osolíme ho, okoreníme a ochutíme oreganom.
3. V panvici rozohrejeme olej. Rezne v ňom opečieme z každej strany asi 2 minúty. Preložíme ho do zapekacej nádoby a navrch rozložíme paradajku.
4. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme juna paradajku. Zapekáme asi 5 minút v rúre predhriatej na 200 °C. Rezne vyberieme, ozdobíme bazalkou a podávame.
Delená strava – Zapekaný morčací rezeň s talianskym šalátom
Taliansky šalát
Príprava: asi 15 minút
Prísady:
- 1 malý zväzok rukoly,
- 1 malý rímsky šalát,
- 1 malá žltá paprika,
- 1 lyžica ovocného octu,
- čerstvo zomleté korenie,
- morská soľ,
- 10 čiernych olív.
1. Rukolu umyjeme, osušíme a nakrájame na jemno. Umyjeme rímsky šalát, očistíme ho, necháme odkvapkať a natrháme na kúsky vo veĺkosti sústa.
2. Papriku rozpolíme, očistíme a nakrajáme na kocky. Paradajku umyjeme, vykrojíme zelené lôžko a nakrájeme ju na jemné plátky. Pripravené prísady zmiešame v miske.
3. Na zálievku dobre rozmiešame olej, ocot, 5 lyžíc vody, korenie a soľ.
4. Šalát premiešame so zálievkou a ozdobíme ho olivami.