Recepty

Zapekaný karfiol – recept

Suroviny

  • 900 g zemiakov
  • 2 zelené cibuľky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • 600 g karfiolu
  • 1 šálka jemných ovsených vločiek
  • 60 g kapie
  • 1,5 až 2 dl sójového mlieka
  • sójový nálev alebo šálka sojanézy
  • pol hrsti petržlenovej vňate
  • jemné ovsené vločky na vysypanie plechu.

Postup

vé mlieko a urobíme z nich zemiakovú kašu. Zamiešame do nej na oleji podusenú cibuľku a ovsené vločky. Menšie ružičky karfiolu osolíme a naparíme takmer domäkka. Plech vymastíme olejom, vysypeme ovsenými vločkami, rovnomerne rozložíme zemiakovú kašu a poukladáme na ňu naparené ružičky karfiolu.

Posypeme na kocky pokrájanou paprikou a pokvapkáme nálevom. Pečieme asi 20 minút pri 170 až 180 stupňoch. Po upečení posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame ako ľahkú večeru so zeleninovým obložením.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang