Suroviny
- 900 g zemiakov
- 2 zelené cibuľky
- 2 lyžice oleja
- soľ
- 600 g karfiolu
- 1 šálka jemných ovsených vločiek
- 60 g kapie
- 1,5 až 2 dl sójového mlieka
- sójový nálev alebo šálka sojanézy
- pol hrsti petržlenovej vňate
- jemné ovsené vločky na vysypanie plechu.
Postup
vé mlieko a urobíme z nich zemiakovú kašu. Zamiešame do nej na oleji podusenú cibuľku a ovsené vločky. Menšie ružičky karfiolu osolíme a naparíme takmer domäkka. Plech vymastíme olejom, vysypeme ovsenými vločkami, rovnomerne rozložíme zemiakovú kašu a poukladáme na ňu naparené ružičky karfiolu.
Posypeme na kocky pokrájanou paprikou a pokvapkáme nálevom. Pečieme asi 20 minút pri 170 až 180 stupňoch. Po upečení posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame ako ľahkú večeru so zeleninovým obložením.