Suroviny
- cestoviny (najlepšie väčšie mušličky)
- balenia taveného tofu (údené/neúdené – podľa chuti)
- sójové mlieko
- 1 pór
- šampiňóny
- mrkva/karotka
- hrášok
- cibuľa
- cesnak
- soľ
- kari korenie
- prípadne iné konreniny podľa chuti
- maizena (zemiakový/kukuričný škorb)
Postup
Dáme variť cestoviny. Zatiaľ si na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridíme hrášok, mrkvu (ak nie je mrazená ale čerstvá, treba ju dať ako prvú a až ked bude mäkká, pridávať ostatné prísady), šampiňóny, osolíme, okoreníme, pridáme kari korenie.
V hlbšej nádobe rozmixujeme obidve balenia tofu s kari korením a asi jednou kopcovou lyžicou maizeny v cca 5 dcl sójového mlieka (záleží od objemu pekáčika, alebo zapekacej misky).
Nakoniec v pekáčiku, alebo zapekacej miske premiešame cestoviny s opraženou zeleninou a zalejeme rozmixovanou zmesou. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C do zlatista.