Recepty

Zapekané mušličky – recept

Suroviny

  • cestoviny (najlepšie väčšie mušličky)
  • balenia taveného tofu (údené/neúdené – podľa chuti)
  • sójové mlieko
  • 1 pór
  • šampiňóny
  • mrkva/karotka
  • hrášok
  • cibuľa
  • cesnak
  • soľ
  • kari korenie
  • prípadne iné konreniny podľa chuti
  • maizena (zemiakový/kukuričný škorb)

Postup

Dáme variť cestoviny. Zatiaľ si na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridíme hrášok, mrkvu (ak nie je mrazená ale čerstvá, treba ju dať ako prvú a až ked bude mäkká, pridávať ostatné prísady), šampiňóny, osolíme, okoreníme, pridáme kari korenie.

V hlbšej nádobe rozmixujeme obidve balenia tofu s kari korením a asi jednou kopcovou lyžicou maizeny v cca 5 dcl sójového mlieka (záleží od objemu pekáčika, alebo zapekacej misky).

Nakoniec v pekáčiku, alebo zapekacej miske premiešame cestoviny s opraženou zeleninou a zalejeme rozmixovanou zmesou. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C do zlatista.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang