Zmeňte chute – pripravte si zapekané cestoviny doplnené o lahodné mäso z homára.
Ingrediencie
- 250 g makarónov
- 6 lyžíc masla a ďalšie na vymastenie panvice
- 2 chvosty homára, mäso odstránené a nakrájané na veľké kusy
- 1/4 šálky hladkej múky
- 2 šálky plnotučného mlieka
- 1/2 šálky smotany na varenie
- Soľ a mleté čierne korenie
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- 3/4 šálky strúhaného čedaru
- 3/4 šálky strúhaného ementálu
- 100 g kozieho syra (chevre)
Postup
- Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci. Makaróny uvarte. Sceďte ich a odložte bokom.
- Predhrejte rúru na 180 °C. Maslom vymažte pekáč.
- Na veľkej panvici rozpustite 2 lyžice masla na stredne silnom ohni. Keď začne hnednúť, pridajte homára, premiešajte a varte 1 minútu. Odložte bokom.
- Do tej istej panvice pridajte zvyšné 4 lyžice masla. Prisypte múku a metličkou ju premiešajte. Za stáleho šľahania nechajte zápražku asi minútu variť.
- Prilejte mlieko a za stáleho šľahania varte bielu omáčku, kým nezhustne a nezačne bublať, 3 až 5 minút. Potom pridajte smotanu, lyžičku soli a veľa čierneho korenia a premiešajte.
- Pridajte parmezán (časť si nechajte na posypanie), čedar, ementál a kozí syr a miešajte, aby sa roztopili. Vmiešajte homára a makaróny.
- Nalejte makaróny do pripravenej misy a posypte ich parmezánom. Pečte, kým sa nevytvoria bublinky a mierna kôrka na povrchu, 20 až 25 minút.