Recepty

Recept na zapekanú zemiakovú kašu

Ak vás už nebavia stále isté prílohy, vyskúšajte túto pochúťku pre celú rodinu. Môžno ju prirpaviť aj deň vopred a zapiecť pred podávaním.

Ingrediencie

  • 2,5 kg zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na kocky
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • 1/2 šálky mlieka
  • 3 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 šálky strúhaného syra čedar, rozdelené
  • 200 g nakrájanej slaniny, uvarenej a nakrájanej
  • 3 zelené cibuľky nakrájané na plátky

Postup

  1. Zemiaky vložte do holandskej rúry a zalejte vodou. Priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte a varte 10-15 minút alebo kým nezmäknú.
  2. Scedíme a vložíme do veľkej misy. Pridajte kyslú smotanu, mlieko, maslo, soľ a korenie. Šľahajte na stredne nízkych otáčkach, kým sa nespraví ľahká a nadýchaná zmes. Vmiešajte 2/3 syra, slaninu a cibuľu.
  3. Preneste do vymastenej zapekacej misy. Navrch nasypte zvyšný syr. Pečte nezakryté pri 180 °C 30 minút alebo kým sa syr nerozpustí a neprehreje.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang