Tieto sú dokonalou kombináciou cestovín, mletého hovädzieho mäsa a smotanového. Možno podávať s cesnakovým chlebom a šalátom.
Suroviny
- 1 balenie špagiet
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 pohár omáčky na špagety
- ½ šálky masla, nakrájaného na plátky
- 1 balenie jemného tvarohu
- 1 balenie zmäknutého smotanového syra
- ¼ pohára kyslej smotany
- 1 balenie strúhaného syra Cheddar
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Priveďte k varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou.
- Špagety varte vo vriacej vode, kým nie sú uvarené. Nechajte odkvapkať.
- Rozohrejte veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Hovädzie mäso varte a miešajte na rozpálenej panvici, kým nezhnedne a nerozpadne sa, 5 až 7 minút.
- Preložte ho do misky a zmiešajte so špagetovou omáčkou.
- Na dno zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm dajte polovicu plátkov masla.
- Do misky rozložte 1/2 špagiet.
- V miske zmiešajte tvaroh, smotanový syr a kyslú smotanu a zmes rozotrite na špagety.
- Prikryte zvyšnými špagetami a na vrch položte zvyšné plátky masla.
- Na špagety nalejte zmes mletého hovädzieho mäsa a rozotrite ju do rovnomernej vrstvy.
- Pečte vo vyhriatej rúre 30 minút.
- Na vrch rozotrite syr Cheddar a pokračujte v pečení, kým sa syr nerozpustí a ľahko nezhnedne, približne ďalších 15 minút.