Recepty

Recept na zapečené špagety

Tieto sú dokonalou kombináciou cestovín, mletého hovädzieho mäsa a smotanového. Možno podávať s cesnakovým chlebom a šalátom.

Suroviny

  • 1 balenie špagiet
  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 pohár omáčky na špagety
  • ½ šálky masla, nakrájaného na plátky
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • 1 balenie zmäknutého smotanového syra
  • ¼ pohára kyslej smotany
  • 1 balenie strúhaného syra Cheddar

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Priveďte k varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou.
  3. Špagety varte vo vriacej vode, kým nie sú uvarené. Nechajte odkvapkať.
  4. Rozohrejte veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Hovädzie mäso varte a miešajte na rozpálenej panvici, kým nezhnedne a nerozpadne sa, 5 až 7 minút.
  5. Preložte ho do misky a zmiešajte so špagetovou omáčkou.
  6. Na dno zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm dajte polovicu plátkov masla.
  7. Do misky rozložte 1/2 špagiet.
  8. V miske zmiešajte tvaroh, smotanový syr a kyslú smotanu a zmes rozotrite na špagety.
  9. Prikryte zvyšnými špagetami a na vrch položte zvyšné plátky masla.
  10. Na špagety nalejte zmes mletého hovädzieho mäsa a rozotrite ju do rovnomernej vrstvy.
  11. Pečte vo vyhriatej rúre 30 minút.
  12. Na vrch rozotrite syr Cheddar a pokračujte v pečení, kým sa syr nerozpustí a ľahko nezhnedne, približne ďalších 15 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang