Tento zapečený tuniak s cestovinami chutí vynikajúco. Vďaka zemiakovým lupienkom získava mimoriadne chrumkavú kôrku.
Suroviny
- 1 balenie vaječných cestovín
- 2 šálky vývaru
- 2 šálky strúhaného syra Čedar
- 2 konzervy tuniaka
- 1 šálka mrazeného zeleného hrášku
- ½ plechovky nakrájaných šampiňónov
- ¼ šálky nakrájanej cibule
- 1 šálka drvených zemiakových lupienkov
Postup
- Pripravte si všetky suroviny.
- Naplňte veľký hrniec mierne osolenou vodou a priveďte do varu.
- Vaječné cestoviny varte, kým nezmäknú a sceďte.
- Medzitým predhrejte rúru na 220 °C.
- Vo veľkej mise zmiešajte cestoviny, vývar, 1 šálku syra, tuniaka, hrášok, huby a cibuľu, kým sa dobre nespoja.
- Preneste do zapekacej misy s rozmermi 23×33 cm, na vrch nasypte rozdrvené zemiakové lupienky a zvyšnú 1 šálku syra.
- Pečte v predhriatej rúre, kým syr nezačne bublať, približne 15 až 20 minút.