Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 5 a 1/2 PL práškového cukru
- 3 a 1/2 PL kakaa
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 3 PL polohrubej múky
Krém:
- 2,5 dcl mlieka
- 3 PL polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 300 g masla
- 5 PL práškového cukru
- 60 g rozpustenej horkej čokolády alebo kakao
Na ozdobu:
- strúhaný kokos, čokoládová poleva alebo čokoládové ozdoby…
Postup prípravy:
Cesto: Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielky. Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtka, následne kakao, sódu bikarbónu a múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
Ešte horúce preložíme na vlhkú utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier a spolu s utierkou stočíme do rolády.
Krém: Z mlieka, múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne k nemu zašľahávame kašu tak, aby vznikol hladký krém. Krém následne rozdelíme na dve časti.
Do jednej primiešame kakao alebo rozpustenú čokoládu (nie teplú). Z bieleho krému si odložíme trochu na potretie vrchu rolády.
Vychladnuté cesto opatrne rozbalíme, natrieme najskôr bielym krémom, naň natrieme tmavý krém a stočíme do rolády. Povrch potrieme zvyškom bieleho krému a dozdobíme kokosom a čokoládou.