Potrebné prísady:
- 400 g hladkej múky
- 300 g tuku (Hera, Palmarin)
- 40 g droždia
- 6 PL mlieka
- 1 ČL práškového cukru
- hustý lekvár
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy:
Múku a tuk zmiešame a pridáme z mlieka, cukru a droždia pripravený kvások. Spracujeme vláčne cesto a vložíme ho do misy so studenou vodou. Keď cesto „vyskočí“, vyberieme ho, dáme na pomúčenú dosku a znova poriadne premiesime.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a pokrájame na štvorce. Na každý kúsok dáme kôpku lekváru, sformujeme trojuholník a poukladáme na vymastený plech. Povrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Trojuholníčky upečieme vo vyhriatej rúre a ešte teplé posypeme práškovým cukrom.