Dezerty

„Vyskoč z vody“ – recept

vyskoc-z-vody-2

Potrebné prísady:

  • 400 g hladkej múky
  • 300 g tuku (Hera, Palmarin)
  • 40 g droždia
  • 6 PL mlieka
  • 1 ČL práškového cukru
  • hustý lekvár
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy:

Múku a tuk zmiešame a pridáme z mlieka, cukru a droždia pripravený kvások. Spracujeme vláčne cesto a vložíme ho do misy so studenou vodou. Keď cesto „vyskočí“, vyberieme ho, dáme na pomúčenú dosku a znova poriadne premiesime.

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a pokrájame na štvorce. Na každý kúsok dáme kôpku lekváru, sformujeme trojuholník a poukladáme na vymastený plech. Povrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Trojuholníčky upečieme vo vyhriatej rúre a ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang