Hlavné jedlá

Vyprážaný karfiol so zemiakovou kašou

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 1-2 karfioly (podľa veľkosti)
  • hladkú múku
  • 3 – 4 vajíčka
  • strúhanku
  • soľ
  • olej na vyprážanie (napr. arašidový olej)
  • 10 – 12 zemiakov (podľa veľkosti)
  • 1 dl mlieka
  • rukolu
  • olivovy olej
  • kúsok citrónu

Karfiol umyjeme a rozdelíme ho na malé gustiózne kúsky. Uvaríme ho v osolenej vode do mäkka. Každý kúsok karfiolu následne obalíme – najskôr v múke, potom v rozšľahanom, osolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Keď máme všetky kúsky obalené, ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky a v osolenej vode ich varíme do mäkka. Kým sa zemiaky varia, vyprážame na oleji karfiol do zlatista. Uvarené zemiaky zmiešame s mliekom, osolíme a rozmixujeme alebo roztlačíme na kašu.

Podávame s rukolou, ktorú pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang