Hlavné jedláVegan/Vegetarian

Najlepší recept na vyprážané Ravioli

Na čo najjednoduchšiu prípravu tohto obľúbeného predjedla použite ravioly zakúpené v obchode.

Ingrediencie

  • 2 lyžice univerzálnej múky
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice plnotučného alebo 2% mlieka
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1/2 lyžičky talianskeho korenia
  • 1/4 lyžičky kóšer soli
  • 1 balenie chladených syrových raviol
  • 4 šálky rastlinného oleja na vyprážanie
  • 2 veľké vetvičky čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice jemne nastrúhaného parmezánu
  • 1 šálka omáčky marinara

Postup

  1. Do plytkej misky dajte 2 lyžice hladkej múky. V druhej plytkej miske vyšľahajte 2 veľké vajcia a 2 lyžice mlieka, kým sa dobre nespoja. V tretej plytkej miske zmiešajte 1/4 šálky strúhanky, 1/2 lyžičky talianskeho korenia a 1/4 lyžičky soli kóšer. Rukami strúhanku rozdrvte na jemnejšie omrvinky, aby sa lepšie prilepili na ravioly.
  2. Obaľte 1 balenie chladených syrových raviol po jednej raviole: Vymiešajte v múke, kým sa úplne neobalia. Ponorte do vaječnej zmesi, kým sa úplne nepokryjú a nechajte prebytočné vajce odkvapkať späť do misky. Vložte ich do zmesi strúhanky a rukami ju naklepte na ravioly. Umiestnite na tanier alebo plech na pečenie v jednej vrstve.
  3. Vo veľkom hrnci na stredne silnom ohni zohrejte 4 šálky rastlinného oleja na 350 °C. Medzitým vyložte plech na pečenie alebo veľký tanier papierovými utierkami. Z 2 veľkých vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate pozbierajte a nadrobno nasekajte listy. Na najmenších otvoroch strúhadla na krabičke najemno nastrúhajte parmezán (približne 2 lyžice). V mikrovlnnej rúre alebo na sporáku zohrejte 1 šálku omáčky marinara.
  4. Smažte ravioly po 6 kusov: Smažte na rozpálenom oleji, niekoľkokrát obráťte, kým ravioly nezískajú zlatohnedú farbu, približne 2 minúty. Preneste na papierové utierky. Posypte petržlenovou vňaťou a parmezánom a podávajte s omáčkou marinara na namáčanie.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang