Na čo najjednoduchšiu prípravu tohto obľúbeného predjedla použite ravioly zakúpené v obchode.
Ingrediencie
- 2 lyžice univerzálnej múky
- 2 veľké vajcia
- 2 lyžice plnotučného alebo 2% mlieka
- 1/4 šálky strúhanky
- 1/2 lyžičky talianskeho korenia
- 1/4 lyžičky kóšer soli
- 1 balenie chladených syrových raviol
- 4 šálky rastlinného oleja na vyprážanie
- 2 veľké vetvičky čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice jemne nastrúhaného parmezánu
- 1 šálka omáčky marinara
Postup
- Do plytkej misky dajte 2 lyžice hladkej múky. V druhej plytkej miske vyšľahajte 2 veľké vajcia a 2 lyžice mlieka, kým sa dobre nespoja. V tretej plytkej miske zmiešajte 1/4 šálky strúhanky, 1/2 lyžičky talianskeho korenia a 1/4 lyžičky soli kóšer. Rukami strúhanku rozdrvte na jemnejšie omrvinky, aby sa lepšie prilepili na ravioly.
- Obaľte 1 balenie chladených syrových raviol po jednej raviole: Vymiešajte v múke, kým sa úplne neobalia. Ponorte do vaječnej zmesi, kým sa úplne nepokryjú a nechajte prebytočné vajce odkvapkať späť do misky. Vložte ich do zmesi strúhanky a rukami ju naklepte na ravioly. Umiestnite na tanier alebo plech na pečenie v jednej vrstve.
- Vo veľkom hrnci na stredne silnom ohni zohrejte 4 šálky rastlinného oleja na 350 °C. Medzitým vyložte plech na pečenie alebo veľký tanier papierovými utierkami. Z 2 veľkých vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate pozbierajte a nadrobno nasekajte listy. Na najmenších otvoroch strúhadla na krabičke najemno nastrúhajte parmezán (približne 2 lyžice). V mikrovlnnej rúre alebo na sporáku zohrejte 1 šálku omáčky marinara.
- Smažte ravioly po 6 kusov: Smažte na rozpálenom oleji, niekoľkokrát obráťte, kým ravioly nezískajú zlatohnedú farbu, približne 2 minúty. Preneste na papierové utierky. Posypte petržlenovou vňaťou a parmezánom a podávajte s omáčkou marinara na namáčanie.