Hlavné jedláRecepty

Recept na vyprážanú rybu

Ryby vyprážané na panvici majú krásnu chrumkavú zlatistú kôrku a šťavnaté mäso vo vnútri. Je to super rýchla večera, pretože príprava rybieho filé na sporáku trvá menej ako 5 minút.

Ingrediencie

  • 2 tenké rybie filé, každé približne 150 g, hrubé 1 cm
  • soľ a korenie
  • 1/4 šálky múky (hladkej/celozrnnej)
  • 1 lyžička papriky, voliteľne
  • 2 až 3 lyžice oleja

Na ozdobu:

  • citrónové plátky
  • na drobno nasekaná petržlenová vňať alebo kôpor, voliteľné

Postup

  1. Rybu osušte z oboch strán pomocou papierových utierok. Je to dôležité najmä vtedy, ak používate rozmrazené mrazené ryby.
  2. Rybu z oboch strán dobre okoreňte soľou a korením.
  3. Na tanieri zmiešajte múku a papriku. Rybu z oboch strán obaľte v múke, silno ju pritlačte, aby sa prilepila, ale dobre ju otraste, aby ste odstránili prebytok.
  4. Rozpáľte ťažkú panvicu na stredne silnom ohni, kým neuvidíte prúžky dymu. Pridajte olej, aby sa panvica pokryla – zohreje sa v priebehu niekoľkých sekúnd.
  5. Pridajte rybu – mala by hneď zasyčať. Zľahka panvicou zatraste, aby sa ryba pohla. Pečte 2 minúty, kým nie je zlatistá a chrumkavá, jemne pritlačte a otočte. Druhú stranu pečte 2 minúty, kým nie je chrumkavá, a potom ju vyberte.
  6. Ak ryba zhnedne príliš rýchlo, na chvíľu ju odstráňte zo sporáka.
  7. Rybu ihneď podávajte s plátkami citróna a ozdobenú kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang