Ryby vyprážané na panvici majú krásnu chrumkavú zlatistú kôrku a šťavnaté mäso vo vnútri. Je to super rýchla večera, pretože príprava rybieho filé na sporáku trvá menej ako 5 minút.
Ingrediencie
- 2 tenké rybie filé, každé približne 150 g, hrubé 1 cm
- soľ a korenie
- 1/4 šálky múky (hladkej/celozrnnej)
- 1 lyžička papriky, voliteľne
- 2 až 3 lyžice oleja
Na ozdobu:
- citrónové plátky
- na drobno nasekaná petržlenová vňať alebo kôpor, voliteľné
Postup
- Rybu osušte z oboch strán pomocou papierových utierok. Je to dôležité najmä vtedy, ak používate rozmrazené mrazené ryby.
- Rybu z oboch strán dobre okoreňte soľou a korením.
- Na tanieri zmiešajte múku a papriku. Rybu z oboch strán obaľte v múke, silno ju pritlačte, aby sa prilepila, ale dobre ju otraste, aby ste odstránili prebytok.
- Rozpáľte ťažkú panvicu na stredne silnom ohni, kým neuvidíte prúžky dymu. Pridajte olej, aby sa panvica pokryla – zohreje sa v priebehu niekoľkých sekúnd.
- Pridajte rybu – mala by hneď zasyčať. Zľahka panvicou zatraste, aby sa ryba pohla. Pečte 2 minúty, kým nie je zlatistá a chrumkavá, jemne pritlačte a otočte. Druhú stranu pečte 2 minúty, kým nie je chrumkavá, a potom ju vyberte.
- Ak ryba zhnedne príliš rýchlo, na chvíľu ju odstráňte zo sporáka.
- Rybu ihneď podávajte s plátkami citróna a ozdobenú kôprom alebo petržlenovou vňaťou.