Potrebné prísady:
- 160 g kryštálového cukru
- 1 l mlieka
- 4 vajcia
- 2 vanilkové cukry
- 1/2 Zlatý klas, (čerstvá mäta)
Postup prípravy:
Z bielkov, štipky soli ušľaháme tuhý sneh, na konci pridáme 1/3 cukru a došľaháme. Mlieko dáme do rajnice a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka lyžicou vkladáme snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme. Po uvarení ich vyberieme do misky a do mlieka pridáme zbytok cukru spolu s vanilkovým cukrom.
V malom množstve studeného mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a pridáme do mlieka. Za stáleho miešania krátko povaríme. Zmes nesmie vrieť, žĺtky by sa mohli zraziť. Uvarený krém vlejeme do misky a na vrch poukladáme snehové halušky.
Mlieko môžeme ochutiť vo fáze varenia pridaním mäty, ktorú vyberieme pred tým, ako do mlieka pridáme žĺtky s cukrom a Zlatým klasom.