Suroviny
- 4 rezne (teľacie, morčacie)
- 2 vajcia
- 30 g nastrúhaného syra 20 g masla
- 1 citrón
- 20 g oleja
- 50 g hladkej múky
- 100 g strúhanky na obaľovanie
- mleté čierne korenie soľ
- 1 kyslá smotana
- 1 hlávka šalátu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- trochu cukru
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Zo šalátu odstránime zvädnuté listy. Šalát rozoberieme na listy a umyjeme. Necháme odkvapkať. Kyslú smotanu zmiešame s citrónovou šťavou. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku cukru.
Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme. Jemne nastrúhaný syr zmiešame so strúhankou. Rezne obalíme v múke, vajci a strúhanke. Na panvici zohrejeme maslo a olej, rezne opražíme z oboch strán dozlata.
Šalátové listy roztrháme na menšie kúsky. Na tanier dáme rezne a ozdobíme ich kúskom citróna. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Šalát polejeme kyslou smotanou.