Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125 ml oleja
- 125 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém:
- 1,5 l pomarančového džúsu
- 3 Zlaté klasy
- 8 PL kryštálového cukru
- 250 ml pomarančového džúsu na namáčanie piškót
- 4 PL rumu
- 2-3 balíčky podlhovastých piškót
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- čokoláda na ozdobenie
Postup prípravy:
Cesto: Vajcia, cukor a vanilkový cukor spolu vymiešame. Pridáme olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame na hladké cesto. Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme vo vopred vyhriatej rúre do zlatista.
Krém: Do 1 litra džúsu pridáme cukor a dáme variť. Vo zvyšnom džúse rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriaceho džúsu. Varíme asi 2 minúty. Teplý krém vylejeme na vychladnutý korpus a dáme na chladné miesto stuhnúť.
Následne na krémovú vrstvu poukladáme tesne vedľa seba piškóty, ktoré namáčame v džúse zmiešaným s rumom. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a rovnomerne rozotrieme na piškóty. Povrch zákuska ozdobíme čokoládou.