Prinášame roztomilý recept vhodný ako na raňajky, tak aj pre hostí počas dňa. Spríjemnite si veľkonočné sviatky touto sladkou pochúťkou, ktorá poteší malých aj veľkých maškrtníkov.
Prísady
- 4 vajíčka
- 200 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1/2 polievkovej lyžice oleja
- Maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy
Postup
- Vyhrejte rúru na 180 °C a popritom vyšľahajte kuchynským robotom Klarstein Bella Rossa bielky s vanilkovým a práškovým cukrom na lesklý sneh. Následne zašľahajte doň žĺtky a postupne primiešajte múku spolu s práškom do pečiva.
- Nalejte cesto do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a nechajte piecť približne 45 minút. Vychladnutého barančeka ostáva už len zasnežiť práškovým cukrom a nájsť mu čestné miesto na prestretom veľkonočnom stole.