Vegan/Vegetarian

Veggie Burger s ryžovou plackou – recept

Recept na 8 hamburgerov

Potrebujeme:

  • 180 g ryže
  • 10 g sušených dubákov (dajú sa kúpiť napr. v Bille)
  • 1 cibuľa
  • 100 g strúhanky
  • 80 g vlašských orechov
  • 6 VL Worchester omáčky
  • soľ a korenie, príp. chilli
  • trošku oleja (a masla)

Okrem toho: 8 žemličiek, 8 plátkov toastového syra, 4 väčšie rajčiny, ľadový šalát, 1 – 2 cibule, kečup (alebo inú omáčku)

Sušené dubáky namočíme na 5-10 min. do vody, kým zmäknú. Dáme variť ryžu (podľa návodu). Cibuľu nakrájame na drobno a krátko opražíme na oleji. Pridáme dubáky a pri miernej teplote podusíme 3 – 4. min. Uvarenú ryžu zmiešame s cibuľou a dubákmi, pridáme strúhanku, na jemno nasekané orechy a omáčku. Dochutíme soľou a korením, kto má rád, môže pridať trošku chilli. Túto pochúťku necháme pred grilovaním ešte chvíľku odstáť, aby sa zmiešali všetky chute a vône.

Krátko pred grilovaním rukami vyformujeme hamburgery a opatrne opečieme na grile (“opatrne” píšem preto, že ak pri grile stojí niekto, kto vždy griloval iba mäso, môžu sa hamburgery rozpadnúť, aj napriek tomu, že veľmi dobre držia tvar)

Na ešte horúci hamburger položíme plátok syra a vložíme ho do mierne opečenej žemličky spolu s plátkami rajčiny a cibuľe, ľadovým šalátom a kečupom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang