Toto pikantné vegetariánske čili je hotové za chvíľu a je plné zeleniny, fazule a chuti! Na druhý deň chutí ešte lepšie.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- ½ stredne veľkej cibule nakrájanej nadrobno
- 2 lyžice sušeného oregana
- 1 lyžica soli
- 1 lyžička mletej rasce
- 2 bobkové listy
- 2 stonky zeleru, nakrájané
- 2 zelené papriky, nakrájané
- 2 jalapeňo papričky, nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 balenia sójového granulátu
- 3 plechovky celých lúpaných paradajok
- ¼ šálky čili prášku
- 1 lyžica mletého čierneho korenia
- 3 plechovka fazule, rôzne druhy, scedené
- 1 plechovka kukurice
Postup
- Vo veľkom hrnci na miernom ohni rozohrejte olivový olej. Vmiešajte cibuľu a ochuťte ju oreganom, soľou, rascou a bobkovým listom. Varte a miešajte, kým cibuľa nezmäkne.
- Primiešajte zeler, zelenú papriku, jalapeños a cesnak. Vmiešajte sójový granulát a znížte teplotu na minimum, prikryte hrniec a varte 5 minút.
- Vmiešajte paradajky a ochuťte mletým čili a čiernym korením. Vmiešajte fazuľu. Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a varte 45 minút.
- Vmiešajte kukuricu a pred podávaním varte ešte 5 minút.