Recepty

Recept na vegetariánske chilli

Chilli je jedným zo skvelých receptov, ktoré sa jednoducho pripravujú. Je perfektné hneď prvý deň, a rovnako uspokojivé aj na druhý alebo tretí. Navyše, veľký hrniec sa pripraví bez neporiadku a nasýti celú rodinu.

Suroviny

  • 3 plechovky fazule pinto (prípadne kombinácia viacerých druhov)
  • 1 plechovka kukurice
  • 2 poháre tradičnej talianskej omáčky
  • 1 plechovka jemnej nakrájanej zelenej papriky
  • 1 a 1/2 lyžičky chilli v prášku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia (nepovinné)
  • na servírovanie: plátky avokáda, plátky limetky, rozdrobený syr čedar, lístky koriandra, cibuľa nakrájaná na kocky a iné

Postup

  1. Sceďte a opláchnite 3 plechovky fazule. Kukuricu nechajte odkvapkať.
  2. Následne dajte kukuricu s fazuľou do hrnca.
  3. Pridajte 2 poháre talianskej omáčky, nakrájanú zelenú papriku, 1 a 1/2 lyžičky chilli, 1 lyžičku sušeného oregana, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1/2 lyžičky soli, 1/8 lyžičky kajenského korenia.
  4. Všetko premiešajte a priveďte do varu. Znížte teplotu a za občasného miešania varte na miernom ohni, kým chilli mierne nezhustne, 20 až 30 minút.
  5. Dochuťte a podávajte s obľúbenou oblohou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang