Chilli je jedným zo skvelých receptov, ktoré sa jednoducho pripravujú. Je perfektné hneď prvý deň, a rovnako uspokojivé aj na druhý alebo tretí. Navyše, veľký hrniec sa pripraví bez neporiadku a nasýti celú rodinu.
Suroviny
- 3 plechovky fazule pinto (prípadne kombinácia viacerých druhov)
- 1 plechovka kukurice
- 2 poháre tradičnej talianskej omáčky
- 1 plechovka jemnej nakrájanej zelenej papriky
- 1 a 1/2 lyžičky chilli v prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky kajenského korenia (nepovinné)
- na servírovanie: plátky avokáda, plátky limetky, rozdrobený syr čedar, lístky koriandra, cibuľa nakrájaná na kocky a iné
Postup
- Sceďte a opláchnite 3 plechovky fazule. Kukuricu nechajte odkvapkať.
- Následne dajte kukuricu s fazuľou do hrnca.
- Pridajte 2 poháre talianskej omáčky, nakrájanú zelenú papriku, 1 a 1/2 lyžičky chilli, 1 lyžičku sušeného oregana, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1/2 lyžičky soli, 1/8 lyžičky kajenského korenia.
- Všetko premiešajte a priveďte do varu. Znížte teplotu a za občasného miešania varte na miernom ohni, kým chilli mierne nezhustne, 20 až 30 minút.
- Dochuťte a podávajte s obľúbenou oblohou.