
Tekvicové karí s červenou šošovicou a cícerom – recept
Naša milovaná tekvica v spojení s milovaným exotickým kari. V kombinácií s červenou...
Vegánstvo je životný štýl a spôsob stravovania, ktorý si získava čoraz väčšiu popularitu. Nejde len o bezmäsité stravovanie, ale o vyradenie všetkých živočíšnych produktov, ako sú mlieko a vajcia.
Pri tomto type stravovania je však veľmi dôležité zabezpečiť dostatočný príjem bielkovín a dbať na vitamíny a minerály, ktoré živočíšne produkty, najmä mäso, obsahujú, aby telo nehladovalo.
V kuchyni existuje mnoho alternatív, ktoré môžu nahradiť živočíšne produkty, existujú rôzne rastlinné potraviny, ako napríklad mlieko, jogurt alebo maslo. Namiesto mäsa sa najviac používa tofu, ale do popredia sa dostávajú aj rastlinné náhrady mäsa alebo zeleninové jedlá a namiesto vajec sa najviac používajú chia semienka.
Vegánska strava môže byť veľmi zaujímavá a pestrá aj pre tých, ktorí jedia živočíšne produkty. Je tiež skvelou voľbou pre ľudí, ktorí neznášajú laktózu alebo majú intoleranciu na laktózu.
Vegetariánstvo je spôsob životného štýlu a stravovania, môže to byť aj spôsob stravovania, pri ktorom je mäso z jedál úplne vylúčené. Vylučuje sa z neho všetko hovädzie, hydinové, bravčové, zverina alebo mäso z iných zvierat, ako aj ryby.
U vegetariánov sa však nevylučuje len mäso priamo, ale môžu sa vylúčiť aj vnútornosti, ako je pečeň, obličky, žalúdok atď. a koža. Náhrady mäsa sú vo forme tofu alebo rastlinných náhrad mäsa. Prevažujú veľmi zeleninové jedlá a rôzne cestoviny, zemiaky alebo strukoviny.
Vo vegetariánskych jedlách sú veľmi obľúbené aj huby.
Tekvicové karí s červenou šošovicou a cícerom – recept
Naša milovaná tekvica v spojení s milovaným exotickým kari. V kombinácií s červenou...
Špagety „Carbonara“ s údeným tofu – recept
Dnes si pre vás pripravili recept, ktorého príprava vás bude stáť približne 15 minút....
Tekvicové podkovičky alebo pečená tekvica v trojobale – recept
Vyzerá presne ako vysmážaný kapor, len je to moooc chutná, vegetariánska vysmážaná...
Grilovaný tofu kebab – recept
Nachystáme si špajdle, ktoré namočíme na dve hodiny do vody. Tofu, papriku, cuketu, cibuľu a...
Zelené karí – recept
Táto karí panvica vďaka rozmanitej zelenine, kokosu a zázvoru zavedie vaše chuťové poháriky...
Tatarák z hlivy – recept
Hlivu nakrájame na veľmi drobné kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom...
Seitan – recept krok po kroku
Seitanu sa hovorí napríklad aj pšeničné mäso, lebo je vyrobený z pšeničnej múky a vody a...
© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang