Jogurt ochutený vanilkou, kokosom a tekvicovými jadierkami je chutným a zdravým dezertom alebo ľahkou desiatou.
PRÍSADY:
- 500 ml jogurtu (domáci alebo bio jogurt)
- 50 ml smotany
- 1 vanilkový struk
- tekvicový olej
- hrsť tekvicových jadierok
- 2 banány
- hnedý cukor
- med
- škorica
- strúhaný kokos
Postup
Najskôr v smotane zmiešame vnútro jedného vanilkového struku. Po krátkom zavarení pridáme smotanu do jogurtu. Podľa chuti možno jogurt osladiť hnedým cukrom alebo medom. Jogurt ochutíme 20ml tekvicového oleja. Tekvicové jadierka opražíme na panvici, banány ošúpeme a nakrájame a taktiež opečieme na panvici.
S trochou cukru banány skaramelizujú a zavoňajú sladkou, krémovou arómou. Pri servírovaní pridáme navrch jogurtu trocha tekvicového oleja, posypeme tekvicovými jadierkami a podľa chuti obložíme banánmi či posypeme kokosom alebo škoricou.