Hlavné jedláRecepty

Recept na vajíčkové sendviče donut na panvici

Raňajkové sendviče neboli nikdy jednoduchšie, než s týmto jednoduchým trikom. Použite panvicu na šišky a vytvorte nadýchané plnené kolieska. Omelety, ktoré sú ideálne na opečený sendvič s bagetou. Celý pokrm sa pripravuje v rúre, takže nebudete musieť stráviť ráno státím nad sporákom. Prispôsobte si raňajky obľúbeným mäsom, syrom, zeleninou alebo prílohami.

Ingrediencie

  • 10 veľkých vajec
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 170 g varenej klobásy
  • 3 lyžice čerstvej pažítky, nasekané
  • 6 minibagelov
  • 6 plátkov syra Cheddar
  • omáčka Sriracha alebo iná štipľavá omáčka (nepovinné)

Recept na 6 raňajkových sendvičov.

Postup

  1. Predhrejte rúru na 150 °C. Formu na šišky vymastite sprejom na pečenie.
  2. Vo veľkej miske šľahajte vajcia, kým nie sú konzistentné a nie sú viditeľné bielky. Pridajte soľ a korenie.
  3. Vajíčka nalejte do formy na šišky a rovnomerne ich rozdeľte do 6 jamiek.
  4. Pečte vo vyhriatej rúre, kým sa vajíčka nezapečú a nenapuchnú, 10 až 12 minút.
  5. Počas pečenia rozdeľte bagety a položte ich na vyložený plech. Jednu polovicu každej bagety posypte syrom. Pečte 4 až 5 minút, kým sa syr neroztopí a nezíska zlatohnedú farbu.
  6. Nožom prejdite po okraji šišky, aby ste odstránili vajíčka, a potom položte jedno na každú polovicu bagelu. V prípade potreby dozdobte horúcou omáčkou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang