Chrumkavé vaječné rolky plnené bravčovým mäsom, kapustou a mrkvou sú úžasnou prílohou k jedlám miešanej kuchyne.
Suroviny
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 2 šálky strúhanej kapusty
- 2 šálky strúhanej mrkvy
- 250 ml arašidového oleja na vyprážanie
- 8 obalov na vaječné rolky (možno nahradiť lístkovým cestom)
- 2 lyžice sezamových semienok (voliteľné)
Postup
- Vo veľkej mise premiešajte bravčové mäso, dochuťte zázvorom a cesnakovým práškom. Premiešajte, kým sa všetku suroviny nespoja.
- Mäso vložte na rozpálenú panvicu. Varte a miešajte, kým bravčové mäso nezhnedne (5 až 7 minút).
- Vo veľkej mise zmiešajte uvarené bravčové mäso, kapustu a mrkvu. Miešajte, kým sa náplň dobre nespojí.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
- Kým sa olej zohrieva, pripravte si vaječné rolky, prípadne lístkové cesto.
- Položte jeden obal na vaječné rolky (alebo štvorec z lístkové cesta) na pracovnú plochu tak, aby jeden roh smeroval k vám ako kosoštvorec.
- Do stredu obalu dajte asi 1/4 až 1/3 šálky náplne.
- Spodný roh preložte nahor a cez náplň. Ľavý a pravý roh preložte smerom do stredu. Zatlačte vaječnú rolku smerom od seba a zrolujte ju k hornému rohu. Dobre zatlačte a uzavrite.
- Vajíčkové rolky smažte v horúcom oleji za občasného otáčania, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, 5 až 8 minút.
- Vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na papierových utierkach alebo na mriežke.
- Vajíčkové závitky položte na servírovací tanier a posypte ich sezamovými semienkami.