Tento recept je vhodný pre nadšencov nízkosacharidového jedla, ale určite ho ocenia aj ostatní. Povzbudzujúca kombinácia osviežujúcej uhorky a chrumkavého kuraťa je veľmi zdravá a podporuje prirodzený metabolizmus. Francúzsky dresing Vinaigrette a ostro-pikantné prísady dokonale uspokoja vaše chuťové poháriky.
Prísady:
- 75 g kuracieho nárezu
- 1 bio uhorka
- 1 hrsť mandlí
- 1 polievková lyžica ľanových semienok
- 1 polievková lyžica ľanového oleja
- štipka morskej soli
- štipka korenia
- 1 citrón
- 1 čajová lyžička medu
Výživové hodnoty:
- cca. 332 kcal, bielkoviny: 24 g, uhľohydráty: 14 g, tuk: 17,5 g
Postup
Bio uhorku nemusíme šúpať, stačí ju len poriadne umyť, aby sme nestratili cenné vitamíny a minerály. Približne dve tretiny uhorky postrúhame na tenké kolieska. Na uhorkový tatarák pokrájame zvyšok uhorky na veľmi malé kocky a ochutíme ich dresingom Vinaigrette (zmiešame ľanový olej, ľanové semienka, med, citrón, soľ a korenie).
Následne všetko dobre premiešame. Kurací nárez dáme do rozpálenej rúry alebo mikrovlnky na cca. 3 – 5 minút, kým pekne neschrumkavie. Opäť pokrájame na malé kocky.
Servírovanie:
Kolieska uhorky uložíme na tanier a doprostred naložíme uhorkové carpaccio a kuracie čipsy. Posypeme mandľami a je hotovo.
Tip: Kuracie čipsy obsahujú len málo uhľohydrátov, ale veľa bielkovín. Preto sa hodia k zdravému mlsaniu.