PečivoReceptyVegan/Vegetarian

Recept na twisty s pestom a kozím syrom

Jednoduchý recept na koláč z lístkového cesta s pestom a kozím syrom.

Ingrediencie

  • 2 balenia lístkového cesta (2 pláty)
  • 50 g čerstvého kozieho syra, izbová teplota
  • 3 lyžice bazalkového pesta
  • 1 veľký žĺtok
  • celozrnná múka na posypanie

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 175 °C.
    Kozí syr a 3 lyžice pesta vložte do malej misky a vymiešajte do hladka. V malej miske vyšľahajte 1 veľký žĺtok a 1 lyžičku vody, kým sa nespoja.
  2. Na vrch lístkového cesta položte okrúhly tanier alebo misu a okolo neho vykrojte koleso. Odrezky odstráňte a kruhové cesto uložte do chladničky. Postup zopakujte s druhým plátom lístkového cesta.
  3. Presuňte 1 kruh z lístkového cesta na papieri na plech. Na okrúhly plát dajte lyžicu zmesi pesta a syra a rozotrite ju na tenko, pričom nechajte 1 cm okraj. Okraj zľahka potrite vodou. Na vrch položte druhý kruh z lístkového cesta a jemne pritlačte okraje, aby sa uzavreli.
  4. Do stredu kruhu položte vykrajovátko na sušienky alebo okraj pohára, pričom dávajte pozor, aby ste naň príliš netlačili a neprerezali cesto. Kruh rozrežte ostrým nožom na 4 štvrtiny a odrežte ho od vykrajovátka. Každú štvrtinu rozrežte na polovicu, aby ste vytvorili 8 pásov.
  5. Potom každý z týchto 8 pásov opäť prekrojte na polovicu, aby vzniklo 16 pásov, ktoré vyzerajú ako strapce okolo stredu.
    Odstráňte vykrajovátko.
  6. Každý prúžok niekoľkokrát jemne zatočte. Vrch koláča rovnomerne potrite vajíčkom, a to v strede aj na závitoch.
  7. Pečte 30 až 35 minút, kým sa koláč nenafúkne a nezíska zlatohnedú farbu. Pred opatrným prenesením na tanier nechajte 5 až 10 minút vychladnúť. Podávajte teplé.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang