Bravčové mäso sa potrie korením, pomaly uvarí, rozdrobí a podáva s tortilami vo forme tacos alebo burritos.
Ingrediencie
Na korenie na potieranie:
- 4 lyžice čili prášku
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica hnedého cukru
- 2 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička kajenského korenia
- 1 lyžička mletého oregana
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1/4 lyžičky škorice
- štipka mletého klinčeka
Na bravčové mäso:
- 3,5 kg bravčového pleca bez kosti
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
Na tacos:
- teplé tortilly
- avokádo
- reďkovky
- na tenké plátky nakrájaná kapusta
- čerstvo vylisovaná limetková šťava
- salsa
- nasekaný koriander
Postup
- V malej miske zmiešajte prísady na potieranie. Mäso osušte papierovými utierkami. Zmes korenia rozotrite po celom mäse a zvyšky korenia si nechajte na neskôr.
- Pred tepelnou úpravou nechajte odstáť pri izbovej teplote aspoň jednu hodinu. Môžete tiež nechať marinovať cez noc v chladničke, potom pečienku uveďte do izbovej teploty.
- Na panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pečienku vložte na panvicu a opečte ju zo všetkých strán.
- Pečienku vložte do pomalého hrnca a pridajte do nej zvyšné korenie. Varte na nízkom stupni 6 až 10 hodín, kým bravčové mäso nie je mäkké.
- Pečienku vyberte z hrnca a položte ju na dosku na krájanie. Nakrájajte na veľké kusy. Potom pomocou dvoch vidličiek rozoberte mäso na kúsky.
- Kúsky vráťte do hrnca a premiešajte ich so šťavou z pečene.
- Podávajte s teplými tortilami, avokádom, strúhanou kapustou, nakrájanými reďkovkami, koriandrom a trochou limetkovej šťavy alebo salsy.