Hlavné jedláRecepty

Recept na tradičný zemiakový šalát

Recept na tradičný zemiakový šalát ozvláštnený zelerom.

Suroviny

  • 5 zemiakov
  • 3 vajcia
  • 1 šálka nakrájaného zeleru
  • ½ šálky nakrájanej cibule
  • ½ šálky kyslých uhoriek
  • ¼ šálky majonézy
  • 1 lyžica pripravenej horčice
  • ¼ lyžičky cesnakovej soli
  • ¼ lyžičky zelerovej soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte zemiaky v šupke a varte, kým nezmäknú, ale stále sú pevné, približne 15 minút.
  2. Sceďte, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte.
  3. Kým sa zemiaky varia, vložte vajcia do hrnca a zalejte ich studenou vodou. Priveďte do varu a varte asi 10 minút. Vyberte ich z horúcej vody, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, vajcia, nakrájaný zeler, cibuľu, uhorky, majonézu, horčicu, cesnakovú soľ, zelerovú soľ a korenie.
  5. Dobre premiešajte a nechajte v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang