Recept na jednoduchý a obľúbený šalát, ktorý sa hodí na večeru aj ako ľahký obed.
Suroviny
- 4 šálky nevarených makarónov
- 1 šálka majonézy
- ⅔ šálky bieleho cukru
- ¼ šálky bieleho destilovaného octu
- 2 a ½ lyžice horčice
- 1 a ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 stonky zeleru
- 1 veľká cibuľa
- 1 zelená paprika
- ¼ šálky strúhanej mrkvy (voliteľné)
Postup
- Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou. Vo vriacej vode za občasného miešania varte makaróny, približne 8 minút.
- Prepláchnite ich pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
- Vo veľkej miske zmiešajte majonézu, cukor, ocot, horčicu, soľ a korenie.
- Zeler, cibuľu a papriku nakrájajte, zmiešajte s nastrúhanou mrkvou a makarónmi.
- Pridajte do misy k pripravenej omáčke z majonézy.
- Pred podávaním nechajte šalát v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc.