Recepty

Recept na tradičné lasagne

Lasagne pripravené podľa tohto receptu pripomínajú svojou chuťou tie pravé talianske lasagne, určite si ich podľa neho vyskúšať pripraviť.

Suroviny

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 350 g bravčovej klobásy
  • 3 konzervy paradajkovej omáčky
  • 2 konzervy paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1/2 až 1 lyžička soli
  • 1/4 až 1/2 lyžičky korenia
  • 3 veľké vajcia
  • 3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 šálky 4 % tvarohu s malým obsahom škrobu
  • 1 šálka syra ricotta
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • uvarené a osušených rezancov lasagní (množstvo podľa veľkosti plechu)
  • 6 plátkov syra provolone
  • 3 šálky strúhaného polotučného syra mozzarella

Postup

  1. Vo veľkej panvici na strednom ohni uvarte a rozdrobte hovädzie mäso a klobásu, kým nezružovie. Pridajte ďalších paradajkovú omáčku a pretlak, cukor, talianske korenie, pretlačený cesnak, soľ a korenie.
  2. Priveďte do varu. Znížte teplotu, varte nezakryté 1 hodinu za občasného miešania. V prípade potreby dochuťte ďalšou soľou a korením.
  3. Medzitým vo veľkej miske zľahka rozšľahajte vajcia. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a vmiešajte tvaroh, ricottu a parmezán.
  4. Rúru predhrejte na 190 °C.
  5. Do nevymastenej zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm rozotrite 1 šálku mäsovej omáčky.
  6. Navrstvite lasagne, syr provolone, 2 šálky tvarohovej zmesi, 1 šálku mozzarelly, lasagne, 2 šálky mäsovej omáčky, zvyšnú tvarohovú zmes a 1 šálku mozzarelly.
  7. Navrch dajte zvyšné lasagne, mäsovú omáčku a mozzarellu.
  8. Prikryte a pečte 50 minút.
  9. Odokryte a dopečte, približne 20 minút.
  10. Pred krájaním nechajte 15 minút odstáť.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang