Suroviny
- 500 g pomletého hovädzieho mäsa
- 100 g strúhanky alebo 2 krajce bieleho chleba
- 2 dl smotany
- 1 dl vody
- 1 cibuľa
- olej
- 1 vajce
- lyžička soli
- štipka bieleho korenia
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
Postup
Strúhanku alebo chlieb namočíme do polovice smotany a 1 dl vody a necháme chvíľu odstáť. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme k smotanovej zmesi spolu s mäsom a vajíčkom. Miešame.
Rukami vytvoríme guľôčky, ktoré opražíme na oleji asi 10 minút podľa veľkosti. Múku opražíme na masle, pridáme výpek z guľôčok a miešame, kým nevznikne tuhá zmes, do ktorej pridáme zvyšok smotany.
Omáčku podávame samostatne alebo ňou polejeme guľôčky. Servírujeme so zemiakmi a strúhanou mrkvou.