Recepty

Tmavé jahodové rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • jahodový džem

Krém:

  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 800 g jahôd
  • horká čokoláda na ozdobu

Postup prípravy:

Cesto: Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.

Krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme tvaroh, škoricu, citrónovú šťavu a vyšľaháme.

Vychladnutý korpus potrieme džemom a naň navrstvíme rovnomerne krém. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a poukladáme na krém tesne vedľa seba. Na ne postrúhame horkú čokoládu. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang