Potrebné prísady:
Cesto:
- 3 vajcia
- 1 hrnček práškového cukru
- 1/2 hrnčeka vody
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- jahodový džem
Krém:
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 250 g jemného tvarohu
- 1/2 ČL mletej škorice
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 800 g jahôd
- horká čokoláda na ozdobu
Postup prípravy:
Cesto: Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.
Krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme tvaroh, škoricu, citrónovú šťavu a vyšľaháme.
Vychladnutý korpus potrieme džemom a naň navrstvíme rovnomerne krém. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a poukladáme na krém tesne vedľa seba. Na ne postrúhame horkú čokoládu. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.