Dezerty

Tiramisu – recept

tiramisu-2

Suroviny

  • syr mascarpone
  • 4 žĺtka
  • 5 PL cukru
  • dlhé piškóty (približne 32 kusov)
  • 4 šálky uvarenej zrnkovej kávy
  • 1 dl rumu
  • holandské kakao

Postup

Žĺtky miešame s cukrom a postupne pridávame mascarpone. Kávu zmiešame s rumom. Každú piškótu najskôr namočíme do kávy a potom uložíme na podlhovastú podložku. Ukladáme ich vedľa seba.

Keď máme uložených 8 kusov, tak ich potrieme zmesou s marcarpone. Opäť na ňu dávame namočené piškóty a urobíme tak 4 poschodia. Na posledné poschodie dáme plnku a posypeme kakaom. Necháme odstáť celú noc v chladničke.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang