Urobte dojem na priateľov a rodinu tým, že uvaríte toto voňavé a krémové thajské zelené kuracie karí. Pripravíte ho ľahko a rýchlo.
Ingrediencie
- 225 g nových zemiakov nakrájaných na kúsky
- 100 g zelenej fazuľky, očistenej a prekrojenej na polovicu
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 lyžica thajskej zelenej kari pasty
- 400 ml plechovka kokosového mlieka
- 2 lyžičky thajskej rybej omáčky
- 1 lyžička práškového cukru
- 450 g vykosteného kuracieho mäsa bez kože (prsia alebo stehná), nakrájaného na kúsky
- 2 jemne rozdrvené listy limetky alebo 3 široké prúžky limetkovej kôry plus ďalšie na ozdobu
- poriadna hrsť bazalkových listov
- varená ryža na podávanie
Postup
- Nové zemiaky nakrájané na kúsky vložte do hrnca s vriacou vodou a varte 5 minút.
- Pridajte 100 g očistenej a na polovice prekrojenej zelenej fazuľky a varte ďalšie 3 minúty. Scedíme a dáme bokom.
- Vo woku alebo na veľkej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja, kým nie je veľmi horúci, potom doňho vhoďte 1 nasekaný strúčik cesnaku a opečte ho dozlatista, čo by malo trvať len niekoľko sekúnd. Nenechajte ho veľmi stmavnúť, inak by sa pokazila chuť.
- Pridajte lyžicu thajskej zelenej kari pasty a niekoľko sekúnd ju miešajte, aby sa korenie začalo variť a uvoľnilo všetky chute.
- Potom prilejte kokosové mlieko a nechajte ho vybublať.
- Vmiešajte 2 lyžičky thajskej rybej omáčky a 1 lyžičku kryštálového cukru a potom 450 g kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky.
- Znížte teplotu na mierny ohrev a prikryté varte približne 8 minút, kým kuracie mäso nie je uvarené.
- Vsypte zemiaky a fazuľu a nechajte ich zohriať v horúcom kokosovom mlieku, potom pridajte 2 jemne rozdrvené listy limetky (alebo limetkovú kôru).
- Pridajte hrsť bazalkových listov, ale nechajte ich na ohni len krátko.
- Na ozdobu posypte limetkou a ihneď podávajte s varenou ryžou.