Príprava tohto curry trvá len 15 minút a je plné chutí.
Suroviny
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžica zázvorovej a cesnakovej pasty
- červená kari pasta
- 800 ml kokosového mlieka
- 8 kuracích stehien bez kože a kostí
- 4 listy limetky (ideálne čerstvé)
- 2 lyžice rybej omáčky
- 1 lyžička hnedého cukru
- Thajská bazalka
- bazalka alebo koriander
- 1 červená paprika
- kúsok zázvoru veľkosti palca
- varená jazmínová ryža (na podávanie)
Postup
- Vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejte 1 lyžicu rastlinného oleja a 2 minúty na ňom smažte 1 lyžicu zázvoru a 1 lyžicu cesnakovej pasty.
- Pridajte 5-6 lyžic červenej kari pasty, niekoľko sekúnd duste a potom prilejte 800 ml kokosového mlieka.
- Priveďte k varu, znížte teplotu, trochu premiešajte a počkajte, kým olej vystúpi na povrch.
- Pridajte kuracie stehná bez kože, nakrájaných na kúsky, listy limetky a varte 12 minút alebo kým kuracie mäso nie je uvarené.
- Pridajte 1 lyžicu rybej omáčky a štipku hnedého cukru.
- Ochutnajte – ak máte radi trochu slanšie, pridajte viac rybej omáčky, ak máte radi sladšie, pridajte viac cukru.
- Priveďte k varu, stiahnite z ohňa a pridajte ½ malého balenia thajskej bazalky.
- Kari nalejte do štyroch misiek a pridajte 1 nakrájanú červenú papriku, kúsok nakrájaného zázvoru a niekoľko ďalších lístkov bazalky.
- Podávajte s jazmínovou ryžou.