Táto thajská kokosová polievka je plná autentických, výrazných a lahodných thajských chutí. Recept, ktorý vás zaručene nesklame.
Ingrediencie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 2 lyžice strúhaného čerstvého zázvoru
- 2 lyžičky červenej kari pasty
- 1 stonka citrónovej trávy, mletej
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 3 lyžice rybej omáčky
- 1 lyžica svetlého hnedého cukru
- 3 plechovky kokosového mlieka
- 680 g čerstvých húb shiitake, nakrájaných na plátky
- 1,5 kg stredne veľkých kreviet – olúpané a zbavené jadier
- 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- soľ podľa chuti
- ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra
Postup
- Pridajte zázvor, kari pastu a citrónovú trávu, varte a miešajte v horúcom oleji 1 minútu.
- Postupne primiešajte kurací vývar, potom rybiu omáčku a hnedý cukor, znížte teplotu na minimum a varte 15 minút.
- Pridajte kokosové mlieko a huby; varte a miešajte, kým huby nezmäknú, približne 5 minút.
- Pridajte krevety a varte, kým nebudú priesvitné, približne 5 minút.
- Vmiešajte limetkovú šťavu, dochuťte soľou a ozdobte koriandrom.
TIP na prílohu: Podávajte na dusenej ryži.