Hlavné jedlá

Teplý šalát zo stopkového zeleru – recept

Stopkový zeler sa pestuje už mnoho storočí. Rimania ževraj zeler používali ako liek proti opici. Je vynikajúci na detoxikáciu organizmu, je bohatý na vitamín C, železo, vápnik, draslík a pôsobí preventívne proti infarktu. A navyše výborne chutí.

Recept pre 2 – 3 osoby

Potrebujeme:

  • 1 zväzok stopkového zeleru
  • cibuľu
  • mletú rascu (2 polievkové lyžice, nie kopcovité)
  • soľ
  • chilli
  • 1,5 dl vody
  • olivový olej

Zeler rozoberieme, umyjeme a nakrájame na cca pol centimetrové kúsky. Na oleji si opražíme na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme kúsky zeleru, ktoré naozaj iba krátko osmáhneme. Pridáme 1,5dl vody a krátko podusíme. Ochutíme  mletou rascou, chilli a soľou.

Šalát chutí výborne aj samostatne, ale my sme si ho dnes dali s natural ryžou.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang