Stopkový zeler sa pestuje už mnoho storočí. Rimania ževraj zeler používali ako liek proti opici. Je vynikajúci na detoxikáciu organizmu, je bohatý na vitamín C, železo, vápnik, draslík a pôsobí preventívne proti infarktu. A navyše výborne chutí.
Recept pre 2 – 3 osoby
Potrebujeme:
- 1 zväzok stopkového zeleru
- cibuľu
- mletú rascu (2 polievkové lyžice, nie kopcovité)
- soľ
- chilli
- 1,5 dl vody
- olivový olej
Zeler rozoberieme, umyjeme a nakrájame na cca pol centimetrové kúsky. Na oleji si opražíme na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme kúsky zeleru, ktoré naozaj iba krátko osmáhneme. Pridáme 1,5dl vody a krátko podusíme. Ochutíme mletou rascou, chilli a soľou.
Šalát chutí výborne aj samostatne, ale my sme si ho dnes dali s natural ryžou.