Vegan/Vegetarian

Tekvicovo – hruškové špízy s pečeným cesnakom -recept

Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia 45 min. Pečený cesnak : + 15 minút.

Na 12 špízov potrebujeme:

  • 1 menšiu hokkaido tekvicu
  • 2 hrušky (my sme použili Nashi hrušky, lebo sa nerozvaria a ostanú chrumkavé)
  • 1-2 červené cibuľe
  • 2 cesnaky na pečenie
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • 12 kovových špajlí na grilovanie

Očistenú tekvicu a hrušky nakrájame na kocky, spolu so šupkou. Cibuľku nakrájame na kúsky, ktoré sa budú dať napichovať na špajle.

Kúsky striedavo napichujeme na špajle, ktoré premiestnime na plech na pečenie, osolíme ich, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a šup s nimi do trúby vyhriatej na 210 stupňov na cca 40 – 45 minút.

Ak sa rozhodneme pre verziu „všetko na jeden plech“, tak kúsky tekvice, hrušky a cibule jednoducho šupneme na plech, na papier na pečenie, posolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a dáme piecť taktiež na 40 – 45 minút pri teplote 210 stupňov.

Spolu so zeleninou dáme na druhý plech piecť cesnaky. Odrežeme vrchnú špičku a položíme ich na papier na pečenie hlavičkou dole. Pokojne ho môžeme nechať piecť trošku dlhšie ako zeleninu.  Vo vnútri bude krásne krémový a pečením sa stane jemne nasladnutý.

Špíziky podávame s ľubovoľným listovým šalátom a napr. tekvicovým olejom a buď s chlebíkom alebo domácou bezlepkovou soccou. Chlebík alebo soccu si potierame pečeným cesnakom.  Vytlačíme ho do misky alebo natierame priamo z hlavičiek.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang