Upečte si výdatné pečivo z lístkového cesta plnené kuracinou a fazuľami. Podávajte s osviežujúcou salsou.
Ingrediencie
Na náplň:
- 4 lyžice rastlinného oleja
- 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 a 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1 plechovka (450 g) čiernej fazule, scedená, dobre prepláchnutá
- 250 g jemne rozdrveného vareného kuracieho mäsa
- Soľ a čierne korenie
- 1/2 šálky čerstvých listov koriandra
Na taštičky:
- 1 balenie lístkového cesta
- Múka na rozvaľkanie
- Asi 4 lyžice rastlinného oleja na potretie
Na paradajkovú a ananásovú salsu:
- 500 g zrelých paradajok, nahrubo nakrájaných
- 1 plechovka ananásu
- 1 strúčik cesnaku, nahrubo nasekaný
- 1 malá chilli paprička jalapeňo, zbavená semienok, jemne mletá
- 3 zelené cibuľky, nakrájané na veľké kolieska
- 1 limetka, odšťavená
- 2 štipky práškového cukru
- Soľ
Postup
Náplň:
- Na veľkej panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Cibuľu a cesnak smažte, kým cibuľa nezmäkne a nie je priesvitná, približne 4 minúty. Pridajte korenie, premiešajte a varte 2 až 3 minúty.
- Pridajte čiernu fazuľu a kuracie mäso a podľa chuti osoľte a okoreňte. Varte, kým sa čierna fazuľa neprehreje, asi 5 minút, potom ju stiahnite z ohňa a nechajte zmes úplne vychladnúť. Pridajte koriander a dobre premiešajte.
Taštičky:
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Na mierne pomúčenú plochu rozložíme plát lístkového cesta. Vrchnú časť cesta posypeme múkou a rozvaľkáme ho na rozmery 30 x 40 cm. Nakrájajte 10 cm štvorce.
- Uistite sa, že štvorce sú dobre pomúčené a poskladajte ich na malú hromádku.
- Naplňte malú misku trochou vody izbovej teploty. Predstavte si, že každý štvorec, s ktorým pracujete, je rozdelený na polovicu uhlopriečkou. Do hornej polovice dajte niekoľko polievkových lyžíc náplne.
- Ponorte prst do vody a navlhčite okraje hornej polovice vodou. Spodnú polovicu preložte tak, aby sa stretla s okrajmi hornej polovice. Vidličkou zovrite a utesnite okraje. Vrchné časti zľahka potrite rastlinným olejom.
- Hotové kapsy položte na nepriľnavý plech a pečte približne 12 až 14 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a nadýchané.
Paradajková a ananásová salsa:
- V stredne veľkej miske zmiešajte nakrájané paradajky, ananás, cesnak, jalapeňo a zelenú cibuľu. Dobre premiešajte.
- Podľa chuti pridajte limetkovú šťavu, cukor a soľ. Dobre premiešajte.