Pečené paradajky? Áno, čítate správne. Dostali ste sa k najlepšiemu receptu na tento letný paradajkový pokrm.
Ingrediencie
- 3 rímske paradajky
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica balzamikového octu
- soľ a korenie
- 2 strúčiky cesnaku, jemne mletého
- 3 plátky zrnitého toastu alebo 2 väčších toastov
- 3 lyžice syru ricotta
- 1 a 1/2 lyžičky dijonskej horčice
- čerstvá bazalka a pažítka na ozdobu, nakrájané na tenké plátky
Počet porcií: 2
Postup
- Predhrejte rúru na 230 °C. Paradajky nakrájajte na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti.
- V stredne veľkej miske zľahka premiešajte paradajky s olejom, octom, soľou, korením a jedným strúčikom cesnaku. Rozložte na plech a pečte asi 25 minút.
- Chlieb dobre opečte a na každý kúsok natrite 1/2 lyžičky dijonskej horčice. Potom na horčicové hrianky rozotrite 1 lyžicu ricotty. Na hrianky natlačte čo najviac plátkov pečených paradajok, ozdobte čerstvou bazalkou a pažítkou. Dochuťte soľou a korením.