Toto originálne jedlo pripravíte do hodiny a nasýtite ním až šesť ľudí.
Ingrediencie
Na sekanú:
- 1-2 lyžice rastlinného oleja
- 2 stredne veľké cibule nakrájané nadrobno
- po 350 g mletého bravčového, hovädzieho a teľacieho mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička sušených chilli vločiek
- 3-4 plátky chleba s odstránenou kôrkou a pripravené na strúhanku
- 60 g strúhaného parmezánu
- 1 stredne veľké rozšľahané vajce
- 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ a korenie
Na paradajkovú omáčku:
- 2 kg cherry paradajok rozkrojených na polovicu
- 2 červené papriky nakrájané na štvrtiny
- 1 cibuľa ošúpaná a nakrájaná na osminky
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička sušenej bazalky
- ½ lyžičky sušeného oregana
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička chilli vločiek
- Soľ a korenie
Postup
Na sekanú:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Varte, kým nezmäkne a mierne nezíska farbu (približne 10 minút).
- Keď je cibuľa hotová, pridajte ju k mäsovej zmesi a ešte raz dobre premiešajte. Medzitým dajte do misy ostatné prísady a dôkladne premiešajte.
- Lyžicou zmes vložíme do nepriľnavej formy na bochník a pečieme v rúre 35-40 minút.
Na omáčku:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Zmiešajte všetky prísady a dajte ich na plech. Pečieme 25-35 minút, kým nie sú mäkké a zvrásnené.
- Po upečení ich vyberte z rúry, potom pridajte chilli a po častiach ich prepasírujte cez sito. Dokoreňte.
Na podávanie vyklopte sekanú na servírovací tanier, prelejte ju paradajkovou omáčkou a posypte hoblinami parmezánu a nasekanou petržlenovou vňaťou.