PolievkyRecepty

Recept na taliansku klobásovú polievku

Táto talianska polievka je mimoriadne obľúbená hlavne v zimných mesiacoch.

Suroviny

  • 500 g talianskej klobásy
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1 plechovka dusených paradajok na taliansky spôsob
  • 1 šálka nakrájanej mrkvy
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 plechovka fazule
  • 2 malé cukety nakrájané na kocky
  • 2 šálky špenátu – baleného, opláchnutého a natrhaného

Postup

  1. Rozohrejte hrniec, pridajte klobásu a cesnak, duste a miešajte, kým nezhnedne, 5-7 minút.
  2. Vmiešajte vývar, paradajky a mrkvu a dochuťte soľou a korením. Znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a varte 15 minút.
  3. Primiešajte fazuľu s tekutinou a cuketu, prikryte a varte ďalších 15 minút, alebo kým cuketa nezmäkne.
  4. Odstavte polievku z ohňa a pridajte špenát a prikryte pokrievkou, po chvíli ešte premiešajte.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang