Táto talianska polievka je mimoriadne obľúbená hlavne v zimných mesiacoch.
Suroviny
- 500 g talianskej klobásy
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- 2 šálky hovädzieho vývaru
- 1 plechovka dusených paradajok na taliansky spôsob
- 1 šálka nakrájanej mrkvy
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 plechovka fazule
- 2 malé cukety nakrájané na kocky
- 2 šálky špenátu – baleného, opláchnutého a natrhaného
Postup
- Rozohrejte hrniec, pridajte klobásu a cesnak, duste a miešajte, kým nezhnedne, 5-7 minút.
- Vmiešajte vývar, paradajky a mrkvu a dochuťte soľou a korením. Znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a varte 15 minút.
- Primiešajte fazuľu s tekutinou a cuketu, prikryte a varte ďalších 15 minút, alebo kým cuketa nezmäkne.
- Odstavte polievku z ohňa a pridajte špenát a prikryte pokrievkou, po chvíli ešte premiešajte.