Hlavné jedlá

T- bone steak s bylinkovým maslom – recept

Aby ste potešili skutočného milovníka mäsa, často toho netreba veľa. Hrubý T-bone steak, trochu domáceho bylinkového masla a hneď sa budete vznášať v grilovacom siedmom nebi.

Ingrediencie:

  • 600 g T-bone steaku
  • soľ
  • hrubo mleté čierne korenie
  • 150 g masla
  • 1/2 zväzku čerstvého rozmarínu
  • 1/2 zväzku čerstvého tymiánu
  • 8 g čierneho korenia
  • 5 g ružového korenia
  • 1 PL dymovej škótskej whiskey
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup: 

Ako prvé očistite šalotku a cesnak. Spolu s bylinkami ich najemno nasekajte. Všetko premiešajte s korením, ružovým korením, soľou, trochou whisky a samozrejme s maslom izbovej teploty a dochuťte. Vyformujte bylinkové maslo v priehľadnej fólii do rolky a odložte ho na 1 hodinu do chladničky.

T-bone steak osoľte z oboch strán a pečte 5 minút. Odborníci na steaky grilujú perfektné steaky pri teplote 800 – 850 stupňov. Po polovici času T-bone steak obráťte na druhú stranu a niekoľko minút ho ešte grilujte. Vezmite mäso z grilu, zabaľte ho do alobalu a nechajte ho ešte chvíľu dôjsť.

Bylinkové maslo štedro rozotrite na horúci T-bone steak a nechajte ho roztopiť.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang