Aby ste potešili skutočného milovníka mäsa, často toho netreba veľa. Hrubý T-bone steak, trochu domáceho bylinkového masla a hneď sa budete vznášať v grilovacom siedmom nebi.
Ingrediencie:
- 600 g T-bone steaku
- soľ
- hrubo mleté čierne korenie
- 150 g masla
- 1/2 zväzku čerstvého rozmarínu
- 1/2 zväzku čerstvého tymiánu
- 8 g čierneho korenia
- 5 g ružového korenia
- 1 PL dymovej škótskej whiskey
- 3 strúčiky cesnaku
Postup:
Ako prvé očistite šalotku a cesnak. Spolu s bylinkami ich najemno nasekajte. Všetko premiešajte s korením, ružovým korením, soľou, trochou whisky a samozrejme s maslom izbovej teploty a dochuťte. Vyformujte bylinkové maslo v priehľadnej fólii do rolky a odložte ho na 1 hodinu do chladničky.
T-bone steak osoľte z oboch strán a pečte 5 minút. Odborníci na steaky grilujú perfektné steaky pri teplote 800 – 850 stupňov. Po polovici času T-bone steak obráťte na druhú stranu a niekoľko minút ho ešte grilujte. Vezmite mäso z grilu, zabaľte ho do alobalu a nechajte ho ešte chvíľu dôjsť.
Bylinkové maslo štedro rozotrite na horúci T-bone steak a nechajte ho roztopiť.