Všetko, čo je treba na túto omáčku je dobrý syr, trochu kukuričného škrobu, plechovku odpareného mlieka a veľa čipsov.
Suroviny
- 220 g syra čedar
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 1 plechovka odpareného mlieka (možno použiť aj šľahačkovú smotanu)
- 1 lyžička pálivej omáčky
- kuchynská soľ
- tortilla čipsy a nakrájané nakladané papričky jalapeños (dobrovoľné)
Postup
- Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle do stredne veľkého hrnca.
- Pridajte 2 lyžičky kukuričného škrobu a premiešajte rukami alebo kliešťami, aby sa rovnomerne spojil so syrom.
- Pridajte mlieko 1 lyžičku pálivej omáčky.
- Varte na miernom ohni za stáleho šľahania, kým sa syr úplne nerozpustí, omáčka nie je hustá a hladká a na okrajoch sa nevytvoria bublinky (asi 5 až 7 minút).
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou.
- Preložte omáčku do širokej misy a okamžite podávajte s tortillovými čipsami, nakrájanými nakladanými jalapeños a ostrejšou omáčkou.