Syr
Syr má v kuchyni široké využitie, od grilovania až po rôzne syrové nátierky a syrové dipy. Za vyskúšanie stojí aj syrové fondue, ktoré je skvelé na večerné posedenie s rodinou alebo priateľmi.
Syr ide ruka v ruke aj s vynikajúcim vínom. Výborné sú aj nakladané syry alebo slané nátierky, ktoré možno zmiešať s cesnakom alebo chilli.
Skvelé sú aj syrové omáčky, a to nielen k mäsu, ale aj ako hlavné jedlo s cestovinami. Okrem toho je syr nevyhnutnou prílohou všetkých cestovín, zapekaných cestovín alebo zemiakov, v šalátoch alebo napríklad na pizzi, ktorá by sa bez syra nezaobišla.
Najrozšírenejšie sú syry z kravského mlieka, ale vynikajúce sú aj syry z ovčieho alebo kozieho mlieka, ktoré sú vhodné aj pre alergikov.
Další kategorie
Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.