Potrebné prísady:
- 7 vajec
- 7 PL kryštálového cukru
- 7 PL polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček Zlatého klasu
- marhuľový kompót
Postup prípravy:
Bielky z vajec ušľaháme na tuhý sneh, postupne zašľahávame cukor, kým sneh trochu nezhustne. Potom zašľaháme po jednom žĺtku a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečenie do zlatista.
Želatína: Šťavu z kompótu uvaríme s 3 PL kryštálového cukru. 2 dcl vody zmiešame so Zlatým klasom a vylejeme do sirupu. Varíme, pokým nezhustne.
Na vychladnuté cesto poukladáme marhule a zalejeme ich želatínou. Dáme stuhnúť na chladné miesto.